Čišćenje lica i dekoltea glinom

Čišćenje lica djevojkama i ženama je skoro svakodnevni ritual.

Ujutro nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Osobno čistim lice s maskom od gline jednom do dva put tjedno. Dok svakodnevno osvježim lice sa glinenom vodom. Sigurno mislite da onda imam puno više posla sa čišćenjem gline, ali ne. Glinena voda dubinski čisti kožu naspram obične vode i ne ostavlja trag kao bilo koji tonik ili mlijeko za čišćenje lica.

Čišćenje lica i dekoltea glinom je dubinsko čišćenje  sa velikim rezultatom.

Nanošenje glinene kreme (maske) preporuča se kod kožnih nepravilnosti, pogotovo za akne te za tretiranje celulita.

UPOZORENJE

3 minute nakon primjene, maska će početi zatezati kožu, što je potpuno normalna reakcija. Nakon odstranjivanja maske, kod nekih tipova kože, može se javiti crvenilo, koje je također uobičajena reakcija na glinu.

Važno: Nekoliko minuta nakon aplikacije maske od gline, osjetit ćete svježinu i opuštanje kože, a nakon uklanjanja maske, Vaša će koža biti primjetno mekša i glatka na dodir.

UPOTREBA

Pomoću manje šaptule, ravnomjerno nanesite masku od gline na lice i ostavite je da djeluje 10-15 minuta. Nakon isteka vremena, najlakše ćete je ukloniti spužvicom umočenom u toploj vodi.

 

ciscenje_lica_glinom

 

Glinena krema

 

Glinena krema je maska za lice ali ima i drugih primjena (herpes, ubodi, bradavice, opekline). Znači nju treba skidati. Ukoliko je skidate trljajući onda dobivate i peeling a za efekt maske samo operete lice vodom. Oboje je veoma efikasno. Već nakon prve primjene, akne i prištići se povlače te je koža čista.

Maska od gline čisti kožu od štetnih toksina iz okoliša, čisti pore i mitesere, ubrzava mikrocirkulaciju i stvara prirodnu ravnotežu.

 

glinena_maska_lice_akne

Kozmetičkim salonima predlažemo da u svojoj ponudi uvrste ovaj tretman jer je brzi, efikasan i klijenti su veoma zadovoljni. Također, predlažemo da uz glinenu masku koriste glineni sapun i bolus glinu. Glinenim sapunom se prije maske opere lice a bolus glina se može upotrijebiti kao hidratantna krema poslije maske. Ukoliko postoje upale u zglobovima, mišićima ili na koži bolus krema rješava i te probleme.

Slike by Salon za njegu tijela ”Sara” Čakovec