Detoksikacija tijela kroz stopala sa glinom

Sigurno ne postoji ništa bolje nego da se opustiš s lijepom maskom i spa tretmanom! Standardno stavljate masku na lice, zar ne? Ovoga puta preporučamo vam staviti masku na noge tj stopala. Znam da je čudno ali vjerujte mi, uskoro ćete htjeti to raditi svaki dan … i vaše će vam tijelo zahvaljivati ​​za to.

Prednosti bentonitne gline

Bentonitna glina je jedna od najmoćnijih ljekovitih gline na raspolaganju. Njegov snažni negativni naboj povezuje se s pozitivnim nabojem toksina i teških metala. Dakle, kada dođe u dodir s toksinom ili teškim metalima, glina ga zapravo apsorbira, a zatim oslobađa svoje minerale kako bi tijelo koristilo. Upravo nevjerojatno, ha?
Uvijek imam bentonitnu glinu na ruku jer ga koristim u mojoj crnoj četvrti koja je izbjegavala masku za zamračenje (pravi čudotvorni radnik!) I moj DIY prirodni deodorant detoksikacije (to je anti-antiperspirant). Također se primjenjujem masku za stopala s detoksilnom glinom jednom mjesečno …

Detox glina maska ​​za stopala

Detoksiranje tijela kroz noge smatra se jednim od najsigurnijih oblika detoksikacije. Da biste napravili masku za stopala od glatke mrlje, jednostavno pomiješajte 3 žlice bentonitne gline s 3 žlice filtrirane vode. Nanesite masku na dno stopala i oko gležnjeva. Kako bi pomogli detox procesu, piti puno filtrirane vode i mljeveno na neku hranu koja prirodno detox i očistiti svoje tijelo, dok poduprijeti noge! Neka maska ​​sjedne trideset minuta, a zatim isperite.

Zašto raditi detoksikaciju baš kroz stopala?

Stopala na ljudskom tijelu su jedini dio koji sadrži na jednom mjestu najviše pora. Na stopalima se nalazi više od dvije tisuća pora pa se kroz njih najbrže odstranjuju toksini iz tijela.

Glinena kupka je vrlo djelotvorna jer izvlači otrovne otpade preko limfnih kanala prema stopalima. Eterično ulje od sjemena i kore grejpfruta dobar je izbor za detoksikaciju limfnog sustava, kadulje i ružmarina za čišćenje tkiva, a ako se osjećate slabima i napetima dodajte eterično ulje tamjana ili lavande.