Fango obloge

Fango obloga je ozdravljuća glina, finozrnata mekana homogena smjesa koja se lako nanosi na kožu. Zbog postupnog dozrijevanja sadrži puno minerala i upotrebljava se za liječenje.
mud11
Fango obloge se preporučaju za bolove u leđima, kostima, tetivama, zglobovima, mišićima i kroničnom reumatizmu i artritisu.
Fango obloge se također upotrebljavaju za opuštanje, zdravlje i ljepotu, jer pospješuje izlučivanje znoja i otpadnih tvari iz tijela, koža postaje mekanija, napetija i čišća. Upotrebljava se i za uklanjanje celulita i za oblikovanje tijela. Fango obloge se stavljaju na oboljela mjesta ili pomješana sa morskom ili izvorskom vodom za fango kupke. Obloge su ozdravljujuće sredstvo za kronične i upalne reumatske bolesti, ginekološke kronične bolesti, sterilnost, kronične urološke probleme, impotenciju, inkontinenciju, kožne bolesti, posebno za psorijazu, akne i druge kronične promjene na koži.
Fango se zbog fizikalnih svojstva hladi vrlo sporo, kod toga je ključna debljina obloge. Deblja obloga pospješuje lokalno cirkulaciju, poboljšava prekiseljavanje tkiva, pospješuje i odstranjuje raspadnute tvari i smanjuje bolove.
Toplina fango obloge ima umirujući učinak. Za učinkovito djelovanje zagrijte fango obloge na 42-45 stupnjeva i nanesite direktno na kožu tri do pet centimetara debljine na 20 do 30 minuta. Nakon toga potrebno je pola sata odmoriti.