Jeste li kad čuli da se glina upotrebljava u frizerskim salonima?

Niste, pa evo sad kreće i taj trend!

Neki kozmetički saloni koriste glinu za čišćenje lica i anticelulitne tretmane ali u nekim frizerskim salonima se upotrebljavaju maske za kosu od gline. Trude se da svojim klijenticama na što prirodniji način regeneriraju kosu od mnogobrojnih bojanja i oštećenja kose. Također, u posljednje vrijeme su i muškarci počeli koristiti maske od gline za rast kose protiv ćelavosti i sijede kose.

Kako glinu staviti na kosu?

Isto kao i kod bojanja kose, fina i rijetka pasta od gline postepeno se stavlja na kosu počevši od korijena pa prema vrhu. Može se nanositi sa špatulicom ili četkicom a može se jednostavno sa rukama. Potrebno je ostaviti 5-15 minuta te nakon toga se ispire vodom.

Možete masirati tjeme dok je glina već nanesena. Vrlo jednostavno, zar ne? Ova maska daje podatnost i gustoću kosi te potiče na rast zdrave kose. Također, primjetili smo da kod čestog korištenja čak i sijeda kosa nestaje.

glinena-maska-za-kosu-prije-poslije
glina-na-kosi
maska-za-kosu-od-gline

Javila nam se frizerka kojoj je pisala klijentica i pitala ako je ikad čula za to da se blato stavlja u kosu. Zaintregiralo ju je pa je počela istraživati i naletjela na našu stranicu. Saznala je da glina može biti isto tako korisna za kosu kao i za kožu. Glina uklanja toksine i ostavlja kosu super čistu i sa velikim sjajnim volumenom.  Iz našeg iskustva maska od gline je odlična za one koji imaju tanku i prirodno masnu kosu jer ostavlja kosu jako čistu a dok za grubu i neposlušnu kosu glina ima sposobnost ukrotiti takvu kosu. U inozemstvu, ovakvi tretmani su postali pravi hit i jako popularni u boljim salonima.

Ako Vam zvuči čudno da sa glinom perete svoju kosu…. probajte! Nemate što izgubiti ?

Recept za masku od gline za kosu:

  • 1 šalica biljnog čaja ili voda (kamilica, kadulja)
  • 1/2 šalice jabučnog octa
  • 3/4 šalice gline ili 10-15 žličica gline u prahu
  • 10 kapljica mirisnog ulja po izboru – ružmarin, menta, lavanda, kadulja, geranija…

Upute:

Glina ne smije doći u kontakt s metalom te koristite plastične ili drvene špatulice. Nakon što ste prokuhali biljni čaj ostavite ga da se ohladi te ga procjedite. U posudu stavite čaj i jabučni ocat. Glinu dodajte postepeno te stalno lagano mješajte. Dodavajte glinu dok ne dobijete glatku homogenu smjesu tako da bude gusti kao jogurt. Dodajte mirisna ulja po izboru i još malo izmješajte. Stavite u neku posudicu sa rupicom od šampona. Namočite kosu i od korjena masirajte glinenu smjesu u kosu, krenite od tjemena kose prema vrhovima. Ponavljajte dok sva kosa ne bude glinom natopljena. Ostavite 5 do 20 minuta i nakon toga isperite vodom. Nemojte dopustiti da se posuši do kraja. Dodatno možete još isprati sa mješavinom 1 šalice čaja i 1 žlice jabučnog octa.

Za ovaj recept preporučamo glinu u prahu. Za narudžbu klikni na link.

Slijedite postupak korak po korak kako napraviti glinenu masku za kosu.

Pribor:

Sastojci:

Eterično ulje

etericno-ulje

Glina u prahu

glina-u-prahu

Biljni čaj

biljni-caj

Jabučni ocat

jabucni-ocat

1.

postupak1

2.

postupak2

3.

postupak3

4.

postupak4-stavljanje-ulja-u-masku

5.

mjesanje-glinene-maske

6.

glina-u-kosi

7.

maska-na-kosi
PRIJE-POSLIJE
kosa-poslije-maske
kosa-poslije-glinene-maske

Vidite razliku? ? Kosa je postala sjajnija, volumen se povečao za 200 % te je postala ukrotljivija.

Slike by Ivanka TajnaGline.hr