Nekoliko savjeta za ljepotu i zdravlje od gline

Nekoliko savjeta za ljepotu i zdravlje od gline prema Rika Zarai ”Moja prirodna medicina”

Bolovi u trbuhu, gastritis, čir, želučana kiselina

Pola sata prije svakog obroka, pijte vodu s glinom (pola čajne žličice gline na čašu vode). Pored toga, dok traju bolovi sišite komadiće smrvljene gline i stavite, dva sata nakon ili jedan sat prije jela (nikada tijekom probavljanja), oblog od hladne gline na područje trbuha. Ako upotrebljavate toplu glinu, bit će dovoljno pričekati samo jedan sat nakon jela.

Bradavice

Stavite na bradavicu melem pripravljen od gline i ostavite ga da djeluje sat i pol. Ponovite ovaj postupak što češće možete i budite strpljivi. Nastavite s liječenjem tijekom nekoliko, pa i više tjedana.

Ako su bradavice jako izbočene, onda ih trljajte češnjem češnjaka koji ste presjekli napola – između dva privijanja obloga od gline.

Gnojna upaljena tkiva (čirevi, prišt na prstu) 

Stavite na upaljeno i gnojno mjesto kataplazmu od gline (debljine 2 cm), tako da ona pokriva središnji dio, ali i rubne dijelove upaljenog mjesta. Ostavite kataplazmu da djeluje sat i pol vremena. Ako osjećaj topline postane prejak, odmah zamijenite kataplazmu drugom, svježom.

Gnojna upala zuba

Očekujući zakazani sastanak sa svojim zubarom, ublažite bol stavljajući na obraz oblog od gline. Treba biti hladan i morate ga mijenjati svaka dva sata.

Upala desni

Umjesto pastom za zube, perite zube glinom u prahu. Ispirite usta nekoliko puta vodom s glinom i slanom vodom. Sišite, što je moguće, komadiše izmrvljene gline.

Hemeroidi

Stavljajte male hladne obloge od gline na hemoroide, na to sterilnu gazu ili zavoj u obliku slova T. Ostavite oblog da stoji sat i pol, zatim ga zamijenite novim.

Razne ogrebotine i rane

Glina učinkovito liječi manje rane. Zahvaljujući njoj nestaju i eventualni ožiljci. Prije nego stavite glinu, isperite ranu pod mlazom hladne vode kako bi tako otišao najveći dio nečistoće. Pospite glinom kožu i ostavite da se osuši. Povećajte dozu ako krv nastavi jako teći (prah će je upiti). Nakon toga stavite kataplazmu od hladne gline i ne pokušavajte izvaditi komadiće iz rane (oni mogu ostati u rani). Glina će ih izvući na površinu i upiti. Kako ne bi dodirivala odijelo ili neki drugi predmet, zaštitie ranu suhim zavojem ili, još bolje, kataplazmom od gline. Ne brinite ako u početku liječenja izgleda kao da se stanje rane pogoršalo: to samo znači da je proces dezinfekcije rane u tijeku. Mijenjajte kataplazme svaka dva sata. Nastavite s liječenjem do pojave nove kože, odnosno dok rana potpuno ne zaraste.

Bubuljine, bore, mrlje i podoćnjaci

Stavite glinu izravno na kožu u debelom sloju, ali samo na određena mjesta, i ostavite je sat i pol. Operite lice i ponovite tretman više puta. Stavite glinu pred spavanje i ostavite je tijekom cijele noći. Ovaj tretman daje odlične rezultate.

Uganuće

Stavite hladnu i debelu oblogu od gline kako biste zaustavili navalu krvi; nakon dva sata, promjenite oblogu i nastavite tako cijeli dan. Čim se glina osuši, odmah je zamijenite. Navečer stavite debeo sloj gline u kataplazmu i ostavite je sve do jutra.

Još više savjeta možete pročitati u knjizi Moja prirodna medicina od Rike Zarai.