PRIRODNOM GLINOM OD GLAVE DO PETE!

 

UPOZORENJA I UPUTE!

 

Glina se ne dira rukama samo drvenim špatulama ili gumenim rukavicama. Nakon kupke glinena tekućina se ne dira bez rukavica jer je korištena glina upila toksine i teške metale. Na tijelo se može odjednom postaviti najviše 3 obloga, npr. jedna obloga na jetru, ostale obloge na koljena ili ruke. Nikada ne pijemo glinenu vodu i tablete istovremeno, jer glina neutralizira djelovanje tablete. Sve BOLUS proizvode treba držati na suhom mjestu i na temperaturi od maksimalnih 25°C. Glina ne smije doći u doticaj sa metalom. Glinu nanosimo drvenom žlicom ili kistom. Prije stavljanja obloga, provjerite da li imate metalne šipke, pločice, matice ili vijke u tijelu. Takvim osobama nije dozvoljeno da koriste glinu, osim ako su šipke, pločice, matice ili vijci od titana ili plastike.

TEMPERATURA GLINE Glinu možemo upotrebljavati hladnu, mlačnu ili toplu, ovisno od primjera. Topla neka bude glina za obnavljanje tkiva kostiju, bubrege, mjehur, pluća, trbuh i prsni koš. Kod upala i oteklina neka bude hladna. Glina se zagrijava najviše do 35°C.

 

 

ZAGRIJAVANJE GLINE Posudu sa glinenom masom stavimo u veću kadicu, natočimo toliko vode, da bude do polovice posude. Sve zajedno stavimo na vatru i pustimo da dostigne željenu temperaturu, nakon toga maknemo sa vatre. Zagrijavamo samo toliko gline, koliko nam je potrebno za jednu oblogu. Glina se ne zagrijava dva puta. Također, možemo glinu zagrijati ako pripremljeni oblog položimo na radijator ili termofor.

Nekoliko metoda zagrijavanja gline:

  1. Prekrijte oblog sa dodatnom krpom te na oblog stavite vruće glačalo i držite kratko vrijeme dok se glina ne zagrije.
  2. Pripremljeni oblog stavite na topli radijator i pričekajte dok se oblog ne zagrije.
  3. Pripremite veliku posudu sa vodom i zagrijte na štednjaku, unutar te posude stavite drugu posudu sa glinenim oblogom. Glina će se na pari zagrijati. Nakon nekoliko dana, ukoliko ćete se dobro osjećati onda povećajte debljinu oblogekoju možete dulje držati. 1cm – 1h / 2cm – 2h / 3cm – 3h

Upozorenja:

Ne koristite metalnu posudu ili metalnu žlicu. Ne dopustite da glina dođe u dodir sa metalom. Glinenu oblogu upotrebljavamo samo jednom, nakon upotrebe je više ne diramo rukama, bacamo je.