Glineni oblozi

Kako djeluje na tijelo?

Uz pomoć apsorbcijske moći koju ima glina uništava bakterije, privlači na sebe sve što je otrovno, doda ono čega ima premalo, oduzme ono čega ima previše, kod svih upaljenih oštećenja ili čira, glina djeluje jako aktivno i uklanja uništene ćelije i pospješuje njihovu obnovu, regulira probavu (metabolizam) i djeluje kao poticaj za brojne organe, poboljšava se krvna slika, sprečavaju se prehlade, upale itd. Najbolje je, da glinu pijemo preventivno 3x na godinu. Tako ćemo lako spriječiti svakakve probleme i ojačati imunitet.

Pročišćena voda za piće

Kako pripremiti glinene obloge?

Treba biti pažljiv kad se upotrebljava kod:

  • GLAVE,
  • ŽELUCA,
  • BUBREGA,
  • ŠTITNJAČE

Uvijek počinjemo sa manjim i kraćim oblogama, to znači, da je obloga debela 1 cm i ostavimo je da djeluje samo 1 sat. Ako nakon jednog tjedna nema reakcije i tijelo dobro podnosi glinenu oblogu, slijedeći tjedan možete povećati na 2 cm (2-3 drvene kuhače gline) i produžite do 4 sata maksimalno. Ponavljamo najmanje 20 dana tj. do poboljšanja problema. Možete i više mjeseci, nema ograničenja. Ako se glina prije osuši, maknite je, bez obzira na vrijeme djelovanja. Isto tako glineni oblog odstranimo ako se pojavi velika bol. Drugi dan ponovno stavljamo obloge na oštećeno mjesto. Samo zbog toga jer glina ima tako jake učinke i zbog reakcije koje izaziva ne smijemo istovremeno stavljati obloge na više važnih organa.
Treba uzeti u obzir i otpornost bolesnika i paziti, da ga ne bi previše umarali s prečestim oblogama. VAŽNI ORGANI: jetra, bubrezi, žuč, pluća Na tijelu se mogu staviti odjednom najviše 3 obloge. Primjer: jedna obloga na jetra, ostale obloge na koljena ili ruke

Obloge kod prijeloma udova i ozlijeda
Možemo odmah početi sa debljim, što znači, da pripremimo komad tkanine iz prirodnih vlakana (pamuk, lan, platno, gaza…) približne veličine 20×15 cm. Uzmemo drvenu žlicu (kuhaću) i nanesemo na tkaninu 3-4 žlice gline, stavimo na oboljelo mjesto i lagano povijemo sa zavojem ili drugom tanjom tkaninom. Pustimo da djeluje 3-4 sata, ne više.
Ako se ne pojavi bol odstranite i ponovite opet drugi dan. Odstranite ju isto tako ako se posuši neovisno o vremenu. Kod ozljeda bude potrebno 5-10 obloga, dok bolest ne nestane, ponekad traje i 3 mjeseca ovisno o pojedincu.

GLINENA VODA ZA PIĆE

Kod pijenja glinene vode moraju biti PAŽJIVI* bolesnici koji imaju neku od nabrojenih bolesti!

  • Visoki krvni tlak
  • Dijabetes
  • Bubrežne probleme, kamence, dijaliza
  • žučne probleme kamence
  • krvnožilne bolesti
  • problemi sa štitnjačom

*Važno je pridržavati se točnih uputa. Ako imate koju od nabrojenih bolesti, glinenu vodu pijete 21 dan, svaki drugi dan, nakon toga slijedi tjedan dana odmora i onda opet možete piti glinenu vodu svaki dan, također 21 dan. Glinu možete piti više mjeseci sa tjednim pauzama. O daljnjoj upotrebi se posavjetujte. Uobičajena dnevna doza za odrasle je jedna drvena žličica, a djeca od 5.-10. godine glinu mogu piti po pola žličice. Nikada ne predoziramo niti za odrasle ni djecu.