Kako upotrebljavati glinu

Glina je je prirodni proizvod koji stalno koristim u mojoj kućnoj apoteci. Cijela obitelj je upotrebljava u svim varijacijama i situacijama.

VAŽNA NAPOMENA: Nemojte dozvoliti da glina dođe u kontakt sa metalnim predmetima jer će smanjiti efektivnost. Mi glinu stavljamo u staklenu ili plastičnu posudu i miješamo sa izvorskom prokuhanom vodom. Ako imatu koju od težih bolesti provjerite sa svojim liječnikom prije upotrebe.

  • Na koži: izvana, stavljamo pastu ili gotovu oblogu od gline i vode na bilo kakvu iritaciju kao povreda, ubodi insekata, porezotine, svrbež na koži ili opekotine. Ostavim je dok se ne osuši i nakon toga je isperem. Ova metoda je posebno umirijuća za kožu koja svrbi od ekceme, psorijaze, vodene kozice… itd.
  • Obloga od gline protiv uboda/opekotina/porezotina na koži: Za teže ozlijede na koži stavljam obloge od gline od tankog sloja gline a preko toga pamučnu krpicu ili gazu. Zamotam ozlijeđeno područje i ostavim oblogu a mijenjam je svakih 2 sata.
  • Maska za lice: Za glatku i zdravu kožu, radim pastu od gline i vode koju stavljam na lice kao masku (slične maske upotrebljavaju se u mnogim SPA centrima). Ostavljam je 20 minuta i istrljam osušenu glinu sa lica i isperem. Postupak ponavljam dva puta tjedno.
  • Detoksikacijska kupka: ponekad dodam oko ¼ čaše gline u prahu u kupku za relaksirajuću detoksikacijsku kupku koja omekšava kožu.
  • Za oralno zdravlje: Zbog izvrsne karakteristike upijanja teških metala i toksina kao i dopunjavanje minerala, upotrebljavam finu glinu za remineraliziranje sa prahom od gline za pranje zubi. U prah se dodaje mljevenog klinčića i kvalitetnog eteričnog ulja od paprene metvice za bolji okus i čuvanje zubne cakline.
  • Oralno ispiranje usta za bijelije zube i remineralizaciju: Uz prah za pranje zubi upotrebljavam i glinenu vodu za ispiranje usne šupljine koja alkalizira i uklanja toksine ispiranjem usne šupljine. Izmijeam 1/2 male drvene žličice sa ¼ čašom vode u manju staklenku sa plastičnim poklopcem i dobro protresem. Tada sa vodom ispirem usnu šupljinu 1-2 minute i ponavljam postupak dok ne upotrijebim svu pripremljenu glinenu vodu.
  • Baby puder: Čista glina se može upotrijebiti kao veoma umirujući baby puder kod pojave infekcije ili crvenila. Također se može upotrijebiti kao kao glinena maska da ubrza oporavak u tom području.
  • Za unutranju upotrebu: za detoksikaciju, jačanje imuniteta i povećanje energije pijem 1 ćličicu u čaši vode.
  • Za kućne ljubimce: Za kućne ljubimce koji su bolesni, povraćaju ili pokazuju znakove bolesti, glinu možete dodati u posudu sa vodom ili im ponuditi oralno. Imam više slučajeva gdje je ova metoda pomogla kućnim ljubimcima od kornjače, akvarijskih ribica, pasa, mačaka i papiga brzo su se oporavile a inače bi se ozbiljno razboljele.
  • Iako osobno nisam uzimala zbog ovih razloga glinu ali čitala sam i iz iskustva firme Bolus glina pomaže za unutarnju upotrebu da se smanji utjecaj radijacije, kod alternativne metode liječenja raka. Također je velika pomoć kod izbacivanja parazita. Za jutarnje mučnine uzima se ½ žličice pročišćene gline kod rane trudnoće da bi se ublažile mučnine. Pomaže i kod dojenja jer jača dojilju. Provjerite prije upotebe gline kod trudnoće ili dojenja sa vašim doktorom.

Da li ste ikada upotrebljavali glinu za umirivanje bolova? Zašto ste ju upotrebljavali?